verbouwing eengezinswoning CS – Genk

een atypische uitbreiding van een typische witte tuinwijkwoning.

Het bestaande volume heeft de  typische vormentaal van de woningen in Boxbergheide, één van de tuinwijken van Genk. De woningen werden gebouwd met een eenvoudige maar samenhangend architectuur. Wit geschilderde woningen met één of twee bouwlagen met een hellend dak en ruime tuinen liggen verspreid in een grillig stratenpatroon. Zoals voor veel van deze woningen was ook hier een uitbereiding van de vrij kleine leefruimte nodig. De uitbreiding werd ontworpen met respect voor de tuinwijk-architectuur. De uitbreiding kreeg een lessenaarsdak dat zicht richt naar de tuin. De dubbel hoge raampartij zorgt zowel voor zeer veel licht tot diep in de woning  als voor een maximaal uitzicht naar de achtertuin. De uitbreiding is herkenbaar aanwezig maar blijft bescheiden door zijn materiaalgebruik en detaillering.