verbouwing eengezinswoning YO – As

een 'facelift' voor een bungalow uit de jaren '60

woning voor de verbouwing

De woning van het bungalow-type werd in het verleden uitgebreid met een volume aan de achterzijde en werd intern verbouwd. De eerdere verbouwingen lieten de gevels van het hoofdvolume echter onaangeroerd. De woning had een wat troosteloze en gedateerde aanblik. Samarchitecten gaf de woning letterlijk een facelift. Enkel de gebouwschil kreeg een verjongingskuur. De woning werd omhult met een gekaleide gevelsteen met uitgestreken voeg en het schrijnwerk werd vernieuwd. De verhoogde dakrand verbergt de rommelige constructies op het bestaande dak en creƫerde een nieuwe evenwichtige volumewerking. Het betreden van de woning werd opnieuw vormgegeven door het toevoegen van een groen verhoogd volume met een trap en helling in de voortuin. Een beperkte uitbreiding als zwarte doos legt een accent in de gevel en benadrukt het nieuwe inkomgeheel.