SAMARCHITECTEN

Tijdloze ruimtes ontwerpen die een uitdrukking zijn van de essentie van wonen en leven, zonder daarbij overhaast proberen aan te klampen bij de tendensen die doorheen het architectuurlandschap razen. Een zoektocht naar essentie van de grondslag van het project tot en met het kleinste detail van de inrichting.

Samarchitecten werd in 2008 opgericht door architecten Siegert Saeren en Krist Michiels. Na enkele jaren van projectgebonden samenwerking werd er besloten om de krachten te bundelen. Wij werken aan diverse opdrachten, van nieuwbouwprojecten, verbouwingen, interieuropdrachten, tot openbare projecten.

In ons werk als architect willen wij op een kritische en creatieve manier omgaan met het gegeven architectuur, en dit van ontwerp tot realisatie van een project. Want elk project vraagt immers aandacht, tijd en onderzoek om te komen tot een ontwerpniveau dat het banale overstijgt.

Soberheid, eenvoud en hoge belevingswaarden zijn de sleutelwoorden in dit verhaal. Elk idee, ieder ontwerp wordt hieraan getoetst. Binnen de mogelijkheden van context, budget en programma worden steeds deze sleutelwoorden overeind gehouden. Met de nodige aandacht voor het bouwkundig aspect wordt er een architectuur geschept  die niet hoeft te concurreren om overeind te blijven. Beperkingen aangrijpen om hierin een uitdaging zien, is een van de  drijfveren van Samarchitecten. Volumetrisch denken en aandacht voor eerlijke, natuurlijke materialen zijn essentiële hulpmiddelen in deze benadering.

De synthese van dit denkbeeld is een architectuur die zichzelf niet op een voetstuk plaatst, maar die geduldig en ingetogen zijn plaats inneemt in het landschap.

VACATURE (STAGIAIR) ARCHITECT. Wij zijn steeds op zoek naar een (stagiair) architecten met vooral veel enthousiasme. Is architectuur één van je passies en wil je samen met ons aan verschillende projecten werken stuur dan je CV en portfolio naar info@samarchitecten.be.‍

ADRES

Martenslindestraat 11a (kantoor)
3740 Bilzen
België
Google maps

Korenstraat 7 (zetel)
3740 Bilzen
België
Google maps

TELEFOON

+32(0)89-25 33 31

E-MAIL

info@samarchitecten.be

SOCIAL

Facebook
Instagram

o

m

h

o

o

g

o

m

l

a

a

g

Instagram